Careers

Hoofd FA & FC (hands-on / internationaal / productie)

Functieomschrijving

Als voor Bioseutica meer grondstoffen beschikbaar zouden zijn, dan zou dat direct tot meer afzet leiden. Daarom wordt actief gekeken naar alternatieve kanalen en toepassingen. Met de huidige groei en de te verwachten verdere ontwikkeling, groeit ook de behoefte aan een Hoofd FA & FC. Je bent dus meer dan nodig en welkom om Bioseutica te helpen om die groei te realiseren.

Je coördineert de financiële administratie (FA) en je werkt hands-on mee. Je stuurt de drie medewerkers aan (Zeewolde, Nunspeet en Lugano) en ziet toe op de juistheid, tijdigheid en volledigheid van de administratieve processen. Je zorgt dat de bankmutaties verwerkt worden, ziet toe op de subadministraties en houdt de rekening courant verhoudingen bij. Bij de verwerking van betalingen ben je scherp op koersverschillen. Je hebt regelmatig contact met en over de entiteiten in Nederland, Zwitserland, Canada (en België).

Met betrekking tot Financial Control (FC) help je om strategische keuzes vanuit de operatie bedrijfseconomisch te onderbouwen. Zo verzorg je de periodieke rapportages (maand/kwartaal/jaar), analyseer je de cijfers en verzorg je de consolidatie. Je analyseert de productieresultaten en rapporteert over jouw bevindingen. Je verzorgt samen met de CFO de jaarrekening en ziet er samen op toe dat de organisatie financieel administratief in control is.

Voor het optimaliseren van de AO en het efficiënter maken van financiële processen, ben je sterk gericht op automatisering en het gebruik van systemen. Hiervoor maak je handig gebruik van het ERP systeem en Excel. Je kunt hierin meedenken en adviseren vanuit jouw ervaringen en zo helpen doorontwikkelen en (pro)actief bijdragen.

De standplaats van deze functie is Zeewolde. Het is een fulltime functie waarin je rapporteert aan de CFO.

Acquisitie naar aanleiding van de vacature en directe sollicitatie wordt door Bioseutica niet op prijs gesteld. De werving wordt begeleid door externe partner ISA GROUP middels Recruitment & Sourcing Advice.

Functie-eisen

Het liefst vervul jij een brede rol, waarin je ook hands-on mag bijdragen en coördinerend bent op het financieel administratieve proces. Hiervoor breng je een afgeronde bedrijfseconomische opleiding op minimaal HBO-niveau mee. Bovendien heb je een brede rol als dit eerder vervuld binnen een internationale productieomgeving. Die ervaring(en) kun je direct inzetten bij Bioseutica.

Als eindverantwoordelijke op financieel administratief vlak kun je schakelen op meerdere niveaus. Je overziet het geheel en hebt oog voor de details (crediteuren, debiteuren, salarisadministratie, grootboek en consolidatie). Je bent gewend om verantwoordelijkheid te nemen voor de juistheid, tijdigheid en volledigheid van alles wat met de boekhouding te maken heeft. Ook periodieke rapportages en de

jaarafsluiting zijn een vast onderdeel van jouw ervaringspakket. Je bent analytisch sterk en scherp, werkt zelfstandig en bent zelfstartend.

Je bent communicatief sterk, IT-minded (MS Office en ERP) en oplossingsgericht. Je hebt een goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift. Je bent zeer accuraat en werkt planmatig.

Bovenal ben je een fijne collega waar ook mee te lachen valt. Een teamspeler die het beste gedijt in een informele werksfeer waar je eigen verantwoordelijkheid kunt nemen en kunt samenwerken aan de verdere groei van de organisatie.

Bedrijfsprofiel

Bioseutica® is een wereldwijd toonaangevend ingrediëntenbedrijf. De innovatieve natuurlijke eiwitten en enzymen worden geselecteerd als de eerste keuze voor de voedings-, diervoeder- en farmaceutische sector.

Door continu onderzoek te doen naar nieuwe technologiën en nieuwe toepassingen is Bioseutica marktleider. Het Nederlandse kantoor is gevestigd in Zeewolde (Nederland), waar je gaat samenwerken met ca. 35 gepassioneerde en gedreven collega's. Je zult regelmatig contact hebben met de collega's op het hoofdkantoor in Lugano (Zwitserland), bij het dochterbedrijf in Abbotsford (Canada) en de nevenvestiging in Nunspeet (Nederland).

Arbeidsvoorwaarden

Bovenal bieden we je een uitdagende en verantwoordelijke brede functie in een internationale, professionele en groeiende organisatie waarin je op verschillende niveaus kunt (en moet) schakelen en waar je direct kunt bijdragen. Een plek waarin je het beste uit jezelf kunt halen. Bioseutica biedt mooie ontwikkelingsmogelijkheden, flexibiliteit in vakantiedagen en een pensioenregeling.

Het salaris ligt tussen €4.000,00 en €5.000,00 bruto per maand. Inschaling wordt door Bioseutica bepaald aan de hand van de kennis, ervaring en persoonlijkheid van de uiteindelijk gekozen kandidaat.

Contactgegevens

Is dit de brede, verantwoordelijke en inhoudelijke rol die jij zoekt? Herken jij je bovendien in de functie-eisen? Reageer dan direct met CV en motivatiebrief via de vacature op de website van ISA GROUP! Na ontvangst zullen we contact opnemen voor nadere afstemming.

Alleen voor vragen kun je contact opnemen met Bart Diepenbroek (Managing Consultant & Partner van ISA GROUP) via 06-55201321.

 


Head of Financial Administration - Zeewolde The Netherlands

Denk jij analytisch, ben je financieel onderlegd en niet bang om een uitdaging aan te gaan om de verantwoordelijkheid van de boekhouding van een productie bedrijf in de food, feed en pharma op je te nemen? Wij bieden een mooie uitdaging! Wij zijn op zoek naar een fulltime;

Hoofd Financiële Administratie

Bij Bioseutica produceren we Lysozyme en Ovotransferrine. Deze producten worden gebruikt als conserveringsmiddel in levensmiddelen of in keelpastilles vanwege de antibacteriële eigenschappen. Bioseutica is marktleider door continu onderzoek te doen naar nieuwe technologieën en nieuwe toepassingen. Kijk voor meer informatie ook op www.bioseutica.com.

De financiele afdeling krijgt naast haar reguliere taken, steeds meer vraag vanuit de operatie om strategische keuzes bedrijfseconomisch te helpen onderbouwen. Het is dus van belang dat je op meerder niveau’s kunt schakelen en dat je qua zelfstandigheid en inhoudelijk het verschil kan maken. 

Jij 

 • Beschikt over een bachelor diploma HEAO BE, of vergelijkbaar;
 • Hebt meerdere jaren als eindverantwoordelijke gewerkt in een financiële administratie (crediteuren-, debiteuren- en salarisadministratie, grootboek en consolidatie);
 • Bent in staat om de AO te optimaliseren en de financiële processen efficienter te maken;
 • Bent verantwoordelijk voor maand-, kwartaal en jaarafsluiting; 
 • Bent: organisatorisch en communicatief sterk, oplossings – kwaliteitgericht, bruggenbouwer en klantgericht;
 • Beschikt over een goede beheersing van het Nederlands en Engelse taal, zowel in woord als schrift;
 • Bent bekend met microsoft office en met Navision;
 • Bent woonachtig binnen een straal van maximaal 50 kilometer van Zeewolde.

Wat je kan verwachten

Wij bieden een uitdagende baan in een internationale, professionele en groeiende organisatie in een prettige en informele werksfeer. Je gaat samenwerken met gepassioneerde en gedreven collega’s in Nederland en op het hoofdkantoor in Lugano. Je rapporteert aan de CFO in Nederland. We vinden het belangrijk dat je het beste uit jezelf kan halen en bieden mooie ontwikkelingsmogelijkheden onder goede arbeidsvoorwaarden, waaronder een marktconform salaris, flexibiliteit in het aantal vakantiedagen en een pensioenregeling.

Ben je geïnteresseerd?

Naast een CV is jouw begeleidende motivatie zeker zo belangrijk.

Je sollicitatie met motivatie en CV kan je mailen hier   

Heb je vragen of behoefte aan meer informatie neem dan gerust contact op met Daan van Pelt (tel: +31 06 55 75 00 73)


Process Operator - Zeewolde The Netherlands

Bij Bioseutica produceren we Lysozyme en Ovotransferrine. Deze producten worden gebruikt als conserveringsmiddel in levensmiddelen of in keelpastilles vanwege de antibacteriële eigenschappen. Als Process Operator ga je onderdeel uitmaken van het productieteam op onze locatie in Zeewolde. Samen met je collega’s ben je verantwoordelijk voor het efficient laten verlopen van het productieproces. Hierbij zijn precisie, flexibiliteit, inzicht en daadkracht belangrijk. Als Process Operator heb je de verantwoordelijkheid om het productieproces zo efficient mogelijk te laten verlopen. 

Dit proces is veelzijdig, maar uiterst secuur omdat we ten alle tijden kwaliteit willen leveren. Je monitort, registreert en rapporteert procesparameters en neemt monsters die je gedurende het proces analyseert en controleert. Ook de administratieve verwerking van de productiegegevens behoort tot je takenpakket. Dit allemaal om de hoge eisen van onze opdrachtgevers in de food, feed en pharma te voldoen.

Jij 

 • Beschikt over MBO werk- en denkniveau;
 • Hebt affiniteit met biologische processen, dat staat buiten kijf!
 • Bent een “procesdenker” met minimaal 5 jaar relevante ervaring in de procestechniek (biochemisch of food/ levensmiddelen) of kan ons overtuigen met andere passende ervaring of denkvermogen;
 • Bent nauwkeurig, hygiënisch en gedreven in het leveren van kwaliteit;
 • Hebt kennis en ervaring met HCCP en/of FSSC 22000 gericht werken of staat er voor open dit je eigen te maken;
 • Bent woonachtig binnen een straal van maximaal 50 kilomater van Zeewolde, bent bereid om in een drieploegendienst te werken en mee te werken op een andere productielocatie.
 • Beschikt over een goede beheersing van het Nederlands en kan jezelf verstaanbaar maken in het Engels.

Wat je kan verwachten

Wij bieden een uitdagende baan in een internationale, professionele en groeiende organisatie in een prettige en informele werksfeer. Je gaat samenwerken met gepassioneerde en gedreven collega’s op onze locatie in Zeewolde. We vinden het belangrijk dat je het beste uit jezelf kan halen en bieden mooie ontwikkelingsmogelijkheden onder goede arbeidsvoorwaarden, waaronder een marktconform salaris, flexibiliteit in het aantal vakantiedagen en een pensioenregeling.

Over Bioseutica

Bioseutica is een internationaal opererende en vooruitstrevende producent van onder andere Lysozyme en Ovotransferrine. Deze producten zijn innovatief en worden voor veel verschillende toepassingen gebruikt in de food, feed en pharma. In levensmiddelen wordt het gebruikt als conserveringsmiddel of in keelpastilles vanwege de antibacteriële eigenschappen. Bioseutica is marktleider door continu onderzoek te doen naar nieuwe technologieën en nieuwe toepassingen. Kijk voor meer informatie ook op www.bioseutica.com 

Ben je geïnteresseerd?

Naast een CV is jouw begeleidende motivatie zeker zo belangrijk.

Je sollicitatie met motivatie en CV kan je mailen hier   

Heb je vragen of behoefte aan meer informatie neem dan gerust contact op met Daan van Pelt (tel: +31 06 55 75 00 73)